Friday, November 28, 2014

Maaf jikaku tak sempurna..

Ingin aku tegaskan, aku ni bukan jenis orang jiwang.. kadang2 geli gak anak tekak kalo tbaca karya sndiri yg termasuk zon jiwang ni. Sorry sangat2 la pd geng2 dlm blog ni, yg dok tunggu cerpen/novel terbaru dr aku. Masalahnya… ada ke yg tunggu? Hahaha… xpelah… aku anggap ada yg tunggu je lah… untuk sedapkan hati sendiri.

Maaf jika aku tak dapat nak hasilkan cerpen/novel yg best. Itulah tajuk, awal2 aku ltk maaf jikaku tak sempurna, walopun tajuk tu tak sama dengan isi yg akan aku lalutkan lps ni. Aku bukan apa, bagi aku dalam menghasilkn citer tu, tak ada paksaan atau desakan. Kalo ada idea & kerajinan yang jitu, Alhamdulillah… kalo xde idea pun, Alhamdulillah. Sbb DIA tahu, ada benda lain yg lebih memerlukan perhatian aku dr dok menghadap computer menaip cerita.

Cerpen terbaru, memang belum ada perancangan pun… novel? Adalah satu manuskrip yang aku tengah buat ni, tak tau nak cakap berapa per cent , sbb aku sendiri pun x tau berapa muka surat nak buat. Tp mungkin sudah 40%. Kuang, kuang, kuang…  novel ni aku dah taip banyak muka surat. Dah cecah ratus muka surat, tapi belum ada tajuk. Nanti2 lah fikir kalau dah siap nak letak tajuk apa.

Novel suami tangkap muat, memang ikutkan hati memang malu nak cerita. Hari tu aku dah htr untuk buat penilaian. Tp, novel ni belum mencapai tahap piawaian yg mereka nak. Terdapat kekurangan di sana sini yang perlu aku perbaiki. Terima kasih kepada panel penilai krn komen2 anda sangat2 membantu aku dlm memperbaiki karya2 aku seterusnya. Sbb tu lah aku malu nak letak kat dalam blog ni.

Usaha & doa yang seiring, mesti menghasilkan hasil. Moga2 lps ni de ilham & kerajinan nak buat citer. Idea & jln citer tu memang ada dlm kepala, tapi… kerajinan tu yg tiada. Tambah2 dah hujung thn ni, berapa je masa aku yg ada dok dlm ofis menghadap computer & curi2 ms rehat wat citer. Selalunya kat luar, jenguk site. Ni… dah makin itam dah aku… lps ni msti sibuk nak cari produk utk putih kembali. Masalahnya…. Bila masa aku pernah putih? Wah… selalu melalut. Semoga lps ni, aku akn menghasilkn novel/cerpen yg baru. Tolong doa2kan k. mana tau.. berkat doa korang… Aku tahu, tajuk post ni mcm x kena dgn isi yg aku dok merapu ni. Aku peduli apa, blog aku. 

Semoga kita semua baik2 saja & sentiasa hidup aman bahagia.

No comments:

Post a Comment